Vesterbro Censurerede Udstilling XTRA

VESTERBROS CENSUREREDE UDSTILLING XTRA FERNISERING D. 23 JULI 2016 – udstillingen er åben dagligt fra KL. 13-17.

Udstillingen løber til d. 30. juli 2016 Vesterbros Censurede Udstilling fejrer 20 år i 2016 med både den traditionsrige udstilling i Galleri Projekt, og et historisk perspektiv i Råhuset hvor der præsenteres det bedste af det bedste gennem tiderne.

Denne udstilling opsummerer værker af kunstnere med tilknytning til Vesterbro og påviser bydelens løbende kreative talentmasse i udvikling indenfor malerier af næsten enhver stilart, keramik, skulptur, objekt og endda installation siden 1996. Som absolut og unik nyhed, vises værker af censorer, der ellers hvert år vurderer kunstneres bidrag og udvælger de bedste til udstilling i Galleri Projekt. Censorernes egne bidrag kan således bedømmes sammen med de øvrige kunstnere på listen. Dette er faktisk en enestående begivenhed! De barske censorer repræsenterer en bred vifte af specialer og udtryk. Det skal i øvrig bemærkes, at indtil flere kunstnere har baseret en karriere ved en debut på Vesterbros Censurerede Kunstudstilling, i et udvidet samarbejde mellem Galleri Projekt og Kulturværkstedet Dagmar.

Stor tak for støtte til udstillingen til Vesterbro Lokaludvalg, Københavns Kommune og til Råhuset.

Udstilling

Copenhagen Jazzfestival – The Magnetic Eagle

Under Copenhagen Jazzfestival gæster The Magnetic Eagle Råhuset med hele 6 koncerter fra d. 4 – 9 juli.

Det er højintelligent eksperimenterende avantgarde – med psykedeliske tekstuniverser. The Magnetic Eagle “drager” deres publikum ind i deres charmerende musikalske sfære – og der opstår en eksplosiv synergi bandet og publikum imellem. Det bliver en god cocktail af polka-techno, salsa-rock, indie-jazz, beauty-ballads og meget mere. Glæd jer det bliver vildt!

Kresten Osgood kalder bandet for “revolutionerende” og hævder, at Michael Rexen er “Danmarks mest spændende vokalist”.

Michael Rexen – vocals, lyrics, radio, electronics

Martin Ullitz Dahl – guitars, harmonizer vocal, marchengo, harmonica

Adi Zukanovic – synth, commodore 64

Matias Wolf – acoustic and electrified drums

Fotokonkurrence!

FOTOKONKURRENCE!

Deltag i Råhusets fotokonkurrence hvor publikum kan vinde fantastiske præmier i form af koncertbilletter og middag for to på Café Mandela, og kunstnere kan vinde en fotosession hos vores fotograf Daniel Tuladhar.

Tag billeder af dine liveoplevelser i Råhuset. Billederne skal fortælle noget om, hvad du mener gør Råhuset særligt. På Instagram anvender publikum #raahusetguests, og kunstnere anvender#raahusetacts. Bruger man ikke Instagram, kan man sende sine billeder til: Info@fotografendaniel.com

I slutningen af april måned vil de 10 bedste fotos blive fremvist ved en fotoudstilling i Råhuset.

!PHOTO COMPETITION!

This is your unique opportunity to participate in our competition where you can win great prizes, if you’re a performer or member of the audience!

Prizes

Audience: A delicious meal for two at Café Mandela and two tickets to a concert of your choice at Raahuset!

Band: A FREE professional photo session with our talented photographer Daniel Tuladhar!

All you have to do is take a picture from one of your live experiences in Raahuset, it’s that easy!

Find us on Instagram @raahuset and upload your picture on Instagram with the hashtag #raahusetguests for audience and #raahusetacts for artists.

For non-users of Instagram it is also possible to enter! Just send your photo to Daniel Tuladhar at: Info@fotografendaniel.com.

The deadline for this competition is 09.04.16.

The winner and the ten best photos will be shown at our photo exhibition at the end of April.

 

 

Hannah Baker

Hannah Baker

VM i ROCK på Vesterbro

Vil jeres band med til VM i ROCK på Vesterbro! Ligger du og dit band lunt i vækstlaget på stenbroen, er det måske netop jeres band der skal vælges ud til at være et af de bands der skal stå på scenen i RÅHUSET til det første uofficielle Vesterbro-Mesterskab i rock´n roll nogensinde. Fem bands vil med kyndig hånd blive udvalgt af stenbroens bedste (og eneste) rockradio, nemlig den navnkundige rockredaktion på Vesterbro Rock Radio. Skærtorsdag aften d 24 marts, skal den så fyres max af på scenen i Råhuset, hvorefter en fagjury bestående af lokale musikalske koryfæer vil udvælge hvilket et af de 5 bands der i 2016 skal få æren af at kalde sig selv for de uofficielle “Vesterbro Mestre I Rock” Oveni æren vil der naturligvis være fede præmier at vinde. Upload musik og lidt info om bandet + billeder. Deadline 1 marts. Upload: vesterbrorockradio@hotmail.com

Vesterbro Rock Radio

Ole Rene Hansen
Abel Cathrines Gade 31; 4 tv
1654; Kbh V
Mobile +45 60134912

http://vesterbrorockredaktion.wordpress.com/
http://www.youtube.com/user/vesterbrorockradio?feature=mhee
http://www.myspace.com/568162321
http://www.radiovesterbro.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=102
http://www.facebook.com/groups/226551334044344/

Colourbox.dk

Colourbox.dk

Råhuset 6 års fødselsdag – Feridah Rose & Band

Vi inviterer til fødselsdagsfest og koncert med Feridah Rose. Vi bliver 6 år og det vil vi gerne fejre sammen med jer vores trofaste publikummer.
Publikum har i løbet af december stemt, og valget faldt på Feridah Rose og hendes 8 mand store orkester.

Feridah Rose er soul/jazz/afro/funk/r’n’b sanger og sangskriver med rødder i Kampala (Uganda) og med base i København siden teenage årene. Hun er opvokset med musik og sang, og har ledet flere større gospelkor.
I 2012 samlede hun et solidt, velspillende band og udgav EP’en Game Of Love. Sangene er en funky blanding af soul, jazz, pop og sågar reggae.
Vokalerne er omdrejningspunktet for Feridahs musik og det handler om at udtrykke følelser gennem stemmen. Det er soul, jazz og funk på den gode gamle måde. Men der er også plads til inspiration fra reggae og den afrikanske musik. Sangerindens seneste udspil, singlen ”Kyelondela”, er en hilsen til hjemlandet Uganda og er hendes første sang på modersmålet.
Hvis du ikke har oplevet Feridah Rose tidligere, så grib chancen nu. Vi byder i dagens anledning på en øl og lidt snack i baren. Vi glæder os til at se dig

https://www.facebook.com/feridahrosedk/

Plakat: Josephine Bugat

Plakat: Josephine Bugat

Foto: Jacob Crawfurd

Foto: Jacob Crawfurd

Råhuset fejrer 6 års fødselsdag

Fredag d. 5 feb fejrer vi 6 års fødselsdag. I den anledning vil vi gerne have dig med til at bestemme hvilket band der skal spille til fødselsdagsfesten.

Afstemning her: https://www.surveymonkey.com/r/D6CP6YH

Vi har udvalgt 3 band til afstemning

Feridah Rose: https://www.facebook.com/feridahrosedk/?fref=ts

Foto: Jacob Crawfurd

Foto: Jacob Crawfurd

De Høje Hæle: https://www.facebook.com/dehojehale/?fref=ts

Foto: Giovanni Marini

Foto: Giovanni Marini

Trypical Cumbia: https://www.facebook.com/trypicalcumbia/?fref=ts

Foto: Marcos Musacchio

Foto: Marcos Musacchio

 

Colourbox

Colourbox

Rikke Lie & Band

Nyd en aften med den københavnske sanger og sangskriver Rikke Lie og band. Med stor overbevisning mixer Rikke Lie traditionel sangskrivning med afro, soul og jazz og skaber medrivende og personlige fortællinger i et spændende genremix. Hendes mangeårige engagement i det afrikanske musikmiljø har smittet af på lyd, instrumentering og grooves.

Line-up:
Rikke Lie (voc, guitar, piano)
Isildo Novela (ba, backing voc.)
Preben Carlsen (Electric guitar)
Niclas Campagnol (drums)

Sidste år udsendte Rikke Lie sit andet soloalbum “Colour of My Time. Et album, der elegant blander folk/pop og afrikansk musik i personlige fortællinger krydderet med smittende, opløftende grooves og et særligt anstrøg af melankoli.

12_rikke lie band

CSF Community Christmas Party

Copenhagen Songwriters Festival inviterer til Christmas Party, her kan du se og genhøre gæster fra dette års festival, samt stifte bekendtskab med nye ansigter på scenen. Har du lyst til at være med til fællesspisning, starter vi kl. 17, du skal medbringe en ret til 2-3 personer og skrive her hvad du tager med: https://www.facebook.com/events/1639259356363735/

Programmet starter kl. 18.00. Er du medlem af Copenhagen Songwriters Festival Forening er det gratis at deltage. Medlemmer tilbydes også gratis workshops, samt andre medlemsaktiviteter der er i støbeskeen.
Er du ikke medlem koster det 50 kr i døren.
Alle er velkomne, hvis du har lyst til at være medlem af foreningen kan du indbetale 100 kr på foreningens konto: 5301 0258435 angiv dit fulde navn og emailadresse i besked til modtager, medlemsskabet gælder frem til festivalen i 2016 og gælder også til fri entre til Copenhagen Songwriters Festival 2016!

Du kan blive medlem ved at indbetale 100 kr

Kl 18.00: Tobias Thomhave
Kl 19.00: Vogn Vogn
Se mere: https://www.facebook.com/vognvogn-333380640143441/
Kl 20.00: Henrik Berg Band
https://www.facebook.com/Henrik-Berg-1634646903441615/?fref=ts
Kl 21.00: Gadekryds
Kl 22.00: Andy Fite
https://www.facebook.com/andy.fite
Kl 23.00: Jake Green
https://www.facebook.com/JakeGreenBand/?fref=ts
Kl 24:00: Tres
https://www.facebook.com/tresmusik/?fref=ts

Foto: Carlos Ochoa

Foto: Carlos Ochoa

Foto: Carlos Ochoa

Foto: Carlos Ochoa

Foto: Carlos Ochoa

Foto: Carlos Ochoa

12047075_10154266010454056_7300323216444229893_n

Bjonko & Liveband feat Klamfyr

Bjonko & liveband optræder med ægte Balkan Beats, med en nutidig urban københavner sound. Bosat i Danmark, har Bjonko været frontfigur på den nordiske balkanbeat scene i mere end et årti, og er i øjeblikket aktuel med et nyt album. Han har optrådt på mange store spillesteder og festivaler, og det unikke show fascinerer og henrykker både fans og anmeldere.
 
Bjonko har netop udgivet balkanbeat pladen – Running Horses, som repræsenterer den nye æra i Balkanbeat musik. En crossover mellem to kulturer og to verdener der mødes i København.
 
Udover hans eget liveband har Bjonko denne aften allieret sig med kunstneren KLAMFYR fra den danske hip hop gruppe SUSPEKT, og sammen vil de for første gang spille deres nye sang Tikkitash på Råhuset.
 
Bjonko er født i Danmark og er vokset up i det storkøbenhavnske miljø i Høje Gladsaxe – her har han kæmpet for anderkendelse fra de 2 kulturer, hvor han har indset, at hans mix fra Danmark og Makedonien ikke kan adskilles. For at han kan eksistere som en hel kunstner, komponist og helt menneske, har han brug for den daglige indsprøjtning fra begge verdener og kulturer – sådan kommer hans musik, liv og sjæl bedst til udtryk.

 

23_bjonko & liveband feat klamfyr

http://www.bjonko.dk/MUSIC.html

Sangskriver CAMP for unge!

Er der en sangskriver gemt i dig?
sangskriver camp cover
Hvordan bliver en sang til? Hvad kommer først – melodi eller tekst? Og hvor kommer inspirationen fra? På denne workshop arbejder vi med at skrive sange og at spille resultaterne for hinanden.

Workshoppen er både for dig, der allerede skriver sange og for dig, der måske aldrig har skrevet en sang selv før. Har du et instrument, så husk at tage det med. Hvis du ikke spiller på noget, er det også ok. Det vigtigste er, at du kommer med åbent sind, er klar på en udfordring og har lyst til at grine og dele glæden ved musik med andre.

At skrive en sang er både mystisk og magisk, men også en kunst, der benytter sig af helt konkrete formler, værktøjer og øvelser. Det er dem vi kigger nærmere på og som du selv lærer at bruge. Undervejs får du en masse inputs, lytter på eksempler og ikke mindst skaber du også selv nye sange at tage med videre. I løbet af to dage vil der være forskellige øvelser og opgaver, som du skal løse både alene og sammen med de andre deltagere. Det bliver sjovt, skørt og du får en hel masse inspiration og ikke mindst sange med dig. De erfaringer du får kan du bruge når du selv arbejder videre med sange efter denne intensive weekend.

Lørdag d. 8 august og Søndag d. 9 august kl. 10-17
Råhuset, Onkel Dannys Plads 7, 1711 København V
Gratis for alle deltagere (Støttes af Vesterbropuljen)

Medbring:
– Et instrument, hvis du har (f.eks. akustisk guitar, lille keyboard, laptop, iPad)
– En smartphone med optagefunktion eller en anden form for lydoptager, hvis du har
– Blyant og/eller kuglepen
– Papir og evt. din skrivebog/notesbog, hvis du har sådan en

Du er velkommen til at kontakte lærerne, hvis du har spørgsmål inden selve dagen: katrinevilladsen@gmail.com
22 92 31 91
benjaminaggerbeck@gmail.com
31433990

Tilmelding til annjom@kff.kk.dk senest 31.07.2015

Workshoppen er arrangeret i samarbejde med Copenhagen Songwriters Festival og Råhuset/ Kulturanstalten.

Lidt om lærerne der skal undervise på Sangskriver CAMP:

Benjamin Aggerbæk er en københavnerbaseret komponist, sanger og ildsjæl. Han har udgivet 4 album, der dækker alt fra det folk’ede til det jazz’ede – fra en helt nøgen soloudgivelse med kun Aggerbæks farverige vokal og akustisk guitar til stort anlagte orkesterplader med masser af blæs og stryg. Benjamin Aggerbæk mestrer begge formater og optræder både alene med sin guitar i bedste singersongwriter stil og som moderne jazzcrooner i front for sit 15 mands store Aggerbæk Orchestra, der leverer charmerende swing og klassisk inderlighed.

Pressen har skrevet følgende om Benjamin Aggerbæk:
Fælles for det hele er Aggerbæks vidunderlige stemme… Den musikalske ledsagelse er et triumftog… Heartbeat er et meget anbefalelsesværdig album!
JazzNyt af Niels Overgård – maj 2013

Benjamin Aggerbæk, Danmarks beskedne svar på Jeff Buckley….. begge Heartbeats – som findes samlet på en dobbelt-lp- må anbefales.
Gaffa – Ivan Rod – maj 2013

Katrine Villadsen er sanger, producer og sangskriver med to albumudgivelser bag sig under navnet Kå. Hun har undervist unge i sangskrivning og sang/performance siden 2012. I sin undevisning har hun særligt fokus på den kreative proces og bruger ofte både kropslig improvisation og elektroniske værktøjer i skabelsen af musik. Når hun ikke underviser laver hun elektronisk vokalpop under navnet While We Wait og er desuden medlem af improvisationsvokalgruppen BLINK.