Råhus bloggen

Vores blogger Tasja var på spil med pennen på Kulturnatten !

Det var Kulturnat i København og byen var proppet med lystige mennesker.
Denne fredag var det ”Plekter Tour 2014” der skulle give mig en musikoplevelse ud over det sædvanlige.
Vi fik fyldt glassene, fundet et bord og så gik det ellers i gang med svedige beats og glade folk.

Natkat åbnede ballet med engageret sceneoptræden og en eksplosiv energi.
Publikummet var med på festen fra start af og der blev kastet håndtegn, hoppet i gulvet og skålet fra scenen. Man blev smittet af den glæde der strømmede fra scenen og jeg synes det bliver spændende at se, hvordan Natkat’s videre udvikling kommer til at forløbe sig.
I forhold til det unge aldersniveau må jeg sige at drengene gjorde et imponerende stykke arbejde, og lagde et yderst velfungerende grundlag for de resterende koncerter, som aftenen bød på.
10_plektertour_facecover101014_300
I pausen skulle jeg ud på toilettet og blev helt overrasket, da jeg opdagede ny udsmykning i Råhuset. Én havde været i gang med sprittush, inspiration og ihærdighed.
Der var blevet lavet en masse krusse-dulle-lignende ansigter/trekanter/spøgelser/små monstre i indgangsområdet til toiletterne, så der var faktisk okay underholdning selv når man stod i kø og ventede.

GalarGalar satte udstyr op og fyrede op under deres instrumenter. Hvis stemningen var festlig før, blev den skruet en tand ekstra op, da de unge mennesker på scenen gik i gang med deres gøgl. Og jeg skriver gøgl, med den bedste intention. Jeg sidder her, søndag, og har stadig ondt i mine ben af al den dans jeg nåede under GalarGalars koncert. Lyrikken afslørede politisk vågenhed og empati. Dette blandet med lækre blæse-instrumenter og vellykket samspil kunstnerne imellem, gør at jeg helt klart vil tage til deres fremtidige koncerter.

TAFT sluttede aftenens koncerter med stil. Gæsterne fra Århus optrådte med sympati, beskedenhed og overbevisning. Man blev draget af alsidigheden de hver især besidder i deres vokal, tempo, udtale og dybde. Jeg havde ikke hørt ”rap” på denne måde før, men blev bestemt nysgerrig på området. Med TAFT blev tempoet sænket og intimiteten øget gevaldigt.
Perfekt afslutning på en super efterårsnat.

Jeg håber nu at der kommer en ”Plekter Tour 2015”, og indtil da vil jeg i hvert fald tjekke op på de optrædenes produktioner på kære internettet.

Tak for endnu en spændende aften i Råhuset!

-Tasja